Tasarım

Kişiye Özel Egzersiz

Ortopedik Rehabilitasyon Nedir?

Ortopedik rehabilitasyon, hastanın iskelet yapısındaki bozukluklar nedeniyle kaybedilen vücut işlevini geri kazandırmak ya da iyileştirmektir.

Ortopedik rehabilitasyon süreci fizik tedavi ya da ortopedi ve Travmatoloji hekimi teşhis koyduktan sonra fizyoterapistler tarafından kişiye özel olarak hazırlanan tedavi protokollerinin uygulanmasını içermektedir

Rehabilitasyon süreci hastanın durumuna ve tedaviye katkısına göre fizyoterapistle birebir çalışarak belirlenir. Ancak ilk teşhis uzman hekimler tarafından konulmalıdır. İyileşme süreci de uzman hekimler tarafından belirlenen program doğrultusunda oluşturulmalıdır.

Ortopedik Rehabilitasyon Süreci Nasıl İşler?

Ortopedik rehabilitasyon süreci hastaya hekim tarafından teşhis konulduktan sonra fizyoterapistler tarafından kişiye özel olarak hazırlanan tedavi protokollerini uygulanmasını içermektedir.

Ortopedik rehabilitasyon programı ile hasta bir bütün olarak ele alınır ve günlük yaşam kalitesi en üst seviyeye getirilmeye çalışılır. Tedavi içeriği; uzman hekimler tarafından konulmalıdır. İyileşme süreci de uzman hekimler tarafından belirlenen program doğrultusunda oluşturulmalıdır.

Nörolojik Rehabilitasyon Nedir?

Nörolojik rehabilitasyon, sinir sistemi hastalıkları veya yaralanmaları durumunda meydana gelen hasarın olumsuz etkilerini minimuma indirerek maksimum fonksiyonellik kazandırmayı, yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen rehabilitasyon tedavisidir. 

Nörolojik Rehabilitasyon Süreci Nasıl İşler?

Nörolojik rehabilitasyon süreci hastaya hekim tarafından teşhis konulduktan sonra fizyoterapistler tarafından kişiye özel olarak hazırlanan tedavi protokollerini uygulanmasını içermektedir.

Nörolojik rehabilitasyon programı ile hasta bir bütün olarak ele alınır ve fiziksel, duygusal ve sosyal olarak en üst seviyeye getirilmeye çalışılır. Program içeriği uzman hekimler tarafından belirlenmesi gerekli olup güçlendirme egzersizleri, denge koordinasyon egzersizleri, yürüyüş eğitimi, evde egzersiz programının hazırlanması şeklinde planlanır. Rehabilitasyon süreci hastanın durumuna, hastalığının şiddetine egzersizlere katılım durumuna göre değişkenlik gösterir.

WhatsApp